Ihattaren maakt indruk bij PSV: ''Van Basten had dat ook''

( 0 reacties)
Ihattaren maakt indruk bij PSV: ''Van Basten had dat ook''

Aad de Mos is buitengewoon onder de indruk van de kwaliteiten van Mohammed Ihattaren. De 71-jarige analyticus is bovendien lovend over trainer Mark van Bommel, die het 16-jarige 'supertalent' op jonge leeftijd al kansen gunt. 

"In het verleden zijn tientallen talenten verloren gegaan omdat trainers met vedettes wilden werken. Denk aan een Dick Advocaat of Phillip Cocu, die jeugd eigenlijk ook geen kans gaf. Maar Van Bommel is vanaf de eerste dag bezig met de jeugd", stelt De Mos in gesprek met Omroep Brabant. 

Dat Ihattaren in de belangstelling van Europese topclubs staat, kan De Mos goed begrijpen. "Hij ziet alles eerder dan de rest. Hij heeft de bal aan zijn voet en kan met alle kanten van die voet een goede bal geven, hij heeft ook een hele goede steekpass. En hij neemt zijn beslissing nog sneller dan in een split-second. Dat is alleen voor de allergrootsten weggelegd."

De Mos trekt de vergelijking met enkele Nederlandse voetballegendes. "Marco van Basten had dat op zijn zeventiende, Frank Rijkaard had dat ook. Geen enkele coach hoeft ze iets te leren. Die jongens hebben gewoon veel talent van moeder natuur gekregen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 21 april 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›