''Ik had veel liever gewonnen dan die twee goals gemaakt''

( 1 reacties)
''Ik had veel liever gewonnen dan die twee goals gemaakt''

PSV-aanvoerder Luuk de Jong stevent langzaam maar zeker af op de topscorerstitel. Zelf vindt hij die titel bijzaak, want de échte titel is het hoofddoel.

Wie naar interviews met Luuk de Jong kijkt, weet dat 'team' zijn kernwoord is. In vrijwel ieder gesprek benadrukt hij maar weer hoe belangrijk het is om één team te vormen en elkaar te helpen waar nodig.

Tegen FC Utrecht maakte hij zondag zijn negentiende en twintigste goal van het seizoen, en daarmee is hij hard op weg om het seizoen met meer dan dertig goals af te sluiten. "Ik had veel liever gewonnen dan die twee goals gemaakt", zei hij zelf na afloop tegen het Eindhovens Dagblad.

De spits noemt zichzelf een van de elf bewakers van de afspraken die aan het begin van het seizoen al gemaakt zijn. "Iedereen wil het namelijk", legt hij uit. "We eisen allemaal van elkaar dat we bij balverlies terugsluiten, direct omschakelen om de bal terug te winnen en dat de restverdediging goed staat."

Hij weet waar het in Utrecht mis ging. "We konden moeilijk onze mensen tussen de linies bereiken. In de tweede helft gingen we iets anders proberen door direct de bal te spelen op mij en via de zijkanten. Utrecht liep wat meer achteruit, waardoor er meer ruimte tussen de linies kwam", verklaart De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Feb 2019 om 16:39
    Zo is dat! Bij ajax hebben ze deze Denkwijze en spirit niet!
zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›