Kijk en luister naar de VAR tijdens belangrijke momenten PSV!

( 2 reacties)
Kijk en luister naar de VAR tijdens belangrijke momenten PSV!

Er was tijdens en na de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV veel te doen over de VAR. Vooral twee mogelijke penaltymomenten waren voer voor discussie.

Reden voor de KNVB om in het ARAG KNVB VAR moment te laten zien wat er precies gezegd werd door de arbitrage. Tijdens de mogelijke penalty voor Luuk de Jong werd er vastgehouden door Timo Letschert. Volgens arbiter Pol van Boekel niet genoeg voor een strafschop. VAR Danny Makkelie dacht daar anders over: "Pol, ik heb hem bekeken. Hij wordt wel degelijk echt vastgehouden van begin tot het einde. Het shirt gaat ook een flink stuk omhoog. Het is een discutabel moment. Je hebt hem zelf gezien toch?" Scheidsrechter Pol van Boekel bevestigt dit en laat vervolgens doorspelen.

Ook de mogelijke penalty voor FC Utrecht in de slotfase laat de KNVB zien. "Ik zie een speler van PSV die glijdt uit en die knalt tegen een speler van Utrecht aan waardoor deze ten val komt", zegt Makkelie in het oortje van Van Boekel. "Ik denk dat het goed is dat je even gaat kijken." Van Boekel reageert: "Hij glijdt weg naar mijn mening en vervolgens heeft hij contact met Gustafson." Toch wil de VAR dat Van Boekel gaat kijken: "Ik zou je willen adviseren om zelf te gaan kijken en dan zelf een mening te vormen op basis van de beelden. Ik laat je deze zien en wil dat je zelf een mening vormt. Ik vind wél dat hij de Utrecht-speler ten val brengt." Van Boekel blijft het echter ook na het zien van de beelden bij zijn standpunt: "Ik zie dat hij wegglijdt, vervolgens is er contact maar ik kan hier weinig mee. Ik vind het te weinig."

Kijk hier de beelden terug

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Feb 2019 om 20:28
    Vind eerlijk gezegd een excuses naar van Boekel vanuit Wiedemijer ook wel op zijn plek, die heeft gisteren dus glashard zitten liegen (of Makkelie zelf natuurlijk) VAR heeft bij beide gevallen nooit gezegd dat het een penalty was. Geval Dumfries spreekt hij tweemaal van 50/50 geval de Jong zeggen ze tegen elkaar wel een strafschop, maar niet tegen van Boekel. Daar zeggen ze alleen "discutabel moment" tegen. Van Boekel wordt dus gewoon genaaid. Natuurlijk was het merchanderen, zo werkt het nu eenmaal.
  • 11 Feb 2019 om 20:08
    Typisch en opvallend dat Makkelie bij het moment van Utrecht net zo lang blijft aandringen tot van Boekel gaat kijken. Bij de overtreding op de Jong laat ie het gauw varen. Vieze Ajax hond. Altijd wat als van Boekel en Makkelie PSV fluiten. Die naaien PSV als ze kunnen.
zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›