Gutiérrez baalt van reserverol: ''Daar moet je dan vrede mee hebben''

( 1 reacties)
Gutiérrez baalt van reserverol: ''Daar moet je dan vrede mee hebben''

Érick Gutiérrez kwam afgelopen zomer naar PSV, maar wist niet meteen een basisplaats te veroveren. Door dat het middenveld goed stond moest hij op de bank plaatsnemen.

''Altijd geduldig en optimistisch blijven is belangrijk", begint hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. ''Je moet je team onder alle omstandigheden helpen, ook als je niet wordt geselecteerd voor de basis." Dat hij nu niet op zijn favoriete positie speelt, doet hem niet veel.

''Het liefst ben ik de nummer acht in een ploeg. Dan ben ik meer bij het spel betrokken en kom ik het beste tot mijn recht. Maar voor mij is het belangrijkste dat ik speel'', is zijn conclusie. ''Ik vond het moeilijk om een lange tijd op de bank te zitten, maar dat geldt voor elke speler. Er was geen reden om te wisselen, omdat de ploeg gewoon heel goed draaide. Daar moet je dan vrede mee hebben, maar wel hard blijven werken op de training'', aldus een strijdbare Guti.

Hij hoopt een basisplaats te veroveren. ''Natuurlijk hoop ik het, maar de trainer heeft met Gastón Pereiro ook een klasse-speler tot zijn beschikking. Ik besef wel dat ik me waarschijnlijk op de plek van nummer tien moet richten, als er geen blessures komen. Jorrit Hendrix en Pablo Rosario vormen een goed koppel. Bij een club als PSV ben je nooit zeker van een basisplek. Wat er ook gebeurt, ik zal er altijd voor blijven knokken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Jan 2019 om 21:22
    Onzin, MvB kan niet meer om Guti heen. Dat lijkt me duidelijk en dan is de reserverol dus ook gedaan!
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›