Transferwaarde Lozano berekend: ''Zijn populariteit moet niet onderschat worden''

( 1 reacties)
Transferwaarde Lozano berekend: ''Zijn populariteit moet niet onderschat worden''

Dat Hirving Lozano PSV in de nabije toekomst vele miljoenen gaat opleveren, daar twijfelt niemand aan. Hoeveel de Mexicaan echter precies zal opbrengen, weet niemand. Voetbal International deed een poging om de transferprijs van Lozano uit te rekenen. 

"PSV heeft veel geld betaald om Lozano naar Nederland te halen en dat heeft gevolgen voor de vraagprijs", schrijft Voetbal International. "De prestaties van de Mexicaan in de Eredivisie zijn erg goed, terwijl de aanvaller ook in de Champions League speciale dingen heeft laten zien tegen de Europese top."

Bovendien beschikt Lozano in Mexico over een grote achterban. "Het commerciële aspect rond een transfer van Lozano is zeker een punt van aandacht voor de kopende club. De populariteit van de aanvaller in zijn thuisland moet niet onderschat worden. Dit in combinatie met de houding van PSV – de club hoeft niet te verkopen en wil de kern bij elkaar houden om de landstitel te pakken – zorgt ervoor dat Lozano alleen voor de hoofdprijs mag vertrekken", gaat Voetbal International verder.

Ten slotte is de transferprijs afhankelijk van de financiële kracht van de kopende club. "Het is de vraag welke clubs zich voor Lozano melden in Eindhoven. Is dat van het kaliber Everton, zal de aanbieding een stuk lager uitvallen dan wanneer een club als Barcelona concrete interesse toont. In het laatste geval is een transfersom van veertig miljoen niet uit te sluiten", concludeert VI. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Jan 2019 om 22:04
    Mooi toch dat ze met veel pijn en moeite uitgerekend hebben dat hij wel 40 miljoen op kan brengen. Hoe verklaren ze dan de belachelijke prijs voor een Neres, de Ligt of de Jong. Die hebben niet eens de populariteit en achterban van een Lozano. Oh ja, even vergeten, die spelen bij Ajax natuurlijk hahaha. Sukkels
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›