'Guti' kapot na basisdebuut: ''Niet meer gewend een hele wedstrijd te spelen''

( 1 reacties)
'Guti' kapot na basisdebuut: ''Niet meer gewend een hele wedstrijd te spelen''

Érick Gutiérrez kwam deze zomer als grote aankoop naar Nederland, maar dit weekend had hij pas zijn eerste basisplaats in de competitie. De middenvelder was na afloop moe.

De middenvelder kwam afgelopen seizoen over uit Mexico en hij had veel last van aanpassingsproblemen. Inmiddels is hij gewend aan Nederland en ook aan het voetbal van PSV. De middenvelder liet als invaller al vaak mooie dingen zien, maar afgelopen speelronde kreeg hij eindelijk een basisplaats. ''Ik was wel moe vrijdagavond na Excelsior, want ik ben niet meer gewend om een hele wedstrijd te spelen'', zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

''Het was een goede test om te voelen hoe dat is, 90 minuten in de eredivisie. Twee dagen vooraf hoorde ik dat ik zou gaan spelen. De trainer zei: je hebt een speciale rol als nummer tien.'' De Mexicaan speelde een prima wedstrijd en hij was doorslaggevend met zijn passen naar voren. Toch staat hij liever op de positie van nummer acht. ''Dat is mijn beste rol'', erkent de opvolger van Andrés Guardado bij het nationale elftal.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Dec 2018 om 09:53
    Dank aan MvB
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›