VIDEO | Samenvatting: PSV verslaat Excelsior met ruime cijers

PSV heeft vanavond weer een simpele overwinning geboekt in de eredivisie. Op de 'Mexicaanse avond' in Eindhoven werd het liefst 6-0 tegen Excelsior.

Vanaf het begin had PSV het niet moeilijk met Excelsior. De thuisploeg had de bal, maar kon niet tot kansen komen. Toch viel in de 17e minuut de 1-0. Na goed voorwerk van Angelino kon De Jong de bal binnenwerken. Niet lang daarna ontstond er een opmerkelijk moment. Lozano stond klaar om een strafschop te nemen, maar werd toch teruggeroepen door de VAR. De 2-0 viel nog wel voor rust. Een vrije trap van Lozano werd in eigen doelpunt gekopt door Van der Meer.

In tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. En het resulteerde in de 3-0 niet lang na rust. Ditmaal was het een eigen doelpunt van Mattheij. PSV bleef op zoek naar meer doelpunten, maar deze bleven uit. Tot de 79e minuut, toen maakte invaller Malen er 4-0 van. In de slotfase kon PSV nog wat gas bij geven en maakten Bergwijn en De Jong er 5- en 6-0 van.