Homepage » Eerste elftal » Viergever: ''Ja, eigenlijk kon ik daar ook wel van genieten in het veld''

Viergever: ''Ja, eigenlijk kon ik daar ook wel van genieten in het veld''

( 0 reacties)
Viergever: ''Ja, eigenlijk kon ik daar ook wel van genieten in het veld''

PSV verloor dinsdagavond in de Champions League met 2-1 van Tottenham Hotspur. Ondanks de nederlaag stond Nick Viergever af en toe te genieten op Wembley.

"Hoe makkelijk zij de ballen neerleggen, de loopacties, hoe ze de ruimtes bespelen, de creativiteit, het korte wegdraaien", is Viergever lovend over Tottenham Hotspur. "Als je instapt dan weet je al dat je in je rug geslacht wordt, omdat daar een ander opduikt. Ja, eigenlijk kon ik daar ook wel van genieten in het veld. Spurs speelt het beste voetbal in deze poule en ze staan toch maar derde."

In de Champions League heeft PSV duidelijk met andere wetten te maken dan in de Eredivisie, waar de Eindhovenaren tot dusver alle wedstrijden wonnen. "Normaal kun je vooruit, nu wil je dat ook, maar je moet terug, terug, terug", geeft Viergever aan in gesprek met de Volkskrant.

"Bergwijn moest continu terug, de middenvelders moesten continu mee", vervolgt de verdediger van PSV. "Dát kunnen opbrengen in een wedstrijd, daar word je alleen maar sterker van. Trouwens, tegen Inter en Barcelona konden we in grote fases goed mee."

Toch ziet Viergever ook spelers van PSV die aan kunnen haken op het hoge niveau. "Als je Lozano zijn dreiging ziet, daar waren ze bij Spurs af en toe bang voor. Iedereen hield zich aan zijn taak. Dat is het stomme. Toch krijg je voor rust vier enorme kansen tegen. Zó goed zijn ze", aldus Viergever.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›