PSV-verdediger oogst lof: ''Hij kan zo hoger, hé. Zijn fysiek is niet normaal''

( 0 reacties)
PSV-verdediger oogst lof: ''Hij kan zo hoger, hé. Zijn fysiek is niet normaal''

Wim Kieft schreef in zijn column in De Telegraaf dat Ajax het tegen PSV weleens lastig konden krijgen met Daley Blind en Frenkie de Jong in het centrum. Achteraf is dat uitgekomen: de Eindhovenaren wonnen klinkend met 3-0. 

"Wat me het meest verbaast is dat Ajax er nog steeds niet achter is hoe PSV graag speelt in Eindhoven tegen Ajax", zegt Kieft bij Rondo, een praatprogramma van Ziggo Sport. "PSV speelt graag lang met veel diepte achter de verdedigers. Dat doen ze jaar in, jaar uit. Ik vond het een beetje hoogmoed van Ajax, om te denken dat ze het hier wel even zou doen op hun Amsterdamse manier."

PSV zette Ajax goed vast. "Het blijkt zo niet zo eenvoudig te zijn om dat tegen heel goede tegenstanders te doen. Ten Hag had ook kunnen kiezen voor een verdediger voor een plek op De Jong. Dan heb je iets meer respect voor de tegenstander. We hadden dit allemaal wel kunnen verzinnen."

De koploper kwam goed uit de kleedkamer, stelt Kieft. "Ongelooflijk. De passie, strijd, het strijdplan, het middenveld was echt geweldig. Die rechtsback (Dumfries, red.) kan zo hoger, hè. Zijn fysiek is niet normaal."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›