Van Bommel: ''Nu heeft iedereen dat gezien, terwijl ik het zes weken geleden al zei''

( 0 reacties)
Van Bommel: ''Nu heeft iedereen dat gezien, terwijl ik het zes weken geleden al zei''

Mark van Bommel zag dat PSV het goed oppakte na de nederlaag in de Champions League tegen FC Barcelona. Ajax werd eenvoudig verslagen met 3-0, maar de oefenmeester loopt nog niet de polonaise.

"Ik denk dat wij naar onze wapens gespeeld hebben. In de tweede helft hebben we de overwinning op karakter en werklust binnengehaald", vertelt Van Bommel voor de camera van FOX Sports. "We hebben er alles aan gedaan. Zeker na de reis naar FC Barcelona, die ook veel kracht gekost heeft."

"We wilden voetballen, maar Ajax zette ons hoog onder druk. We hebben altijd de mogelijkheid om de bal op Luuk (De Jong, red.) te spelen. Met die snelheid en die wapens kun je doorvoetballen in plaats van de bal naar voren peren. Dat is mooi om te zien", vervolgt Van Bommel, die De Jong bovenuit zag steken. "Als je onder druk komt of je hebt het moeilijk, kun je hem altijd bereiken. Dat is een kwaliteit. Luuk is zo belangrijk voor ons, dat heb ik heel veel gezegd. Nu heeft iedereen dat gezien, terwijl ik het zes weken geleden al zei, bij wijze van spreken."

Van Bommel wil Ajax echter niet te kort doen. "Ajax heeft gewoon een heel goede ploeg. Dat hebben ze ook in Europa laten zien. In een directe confrontatie winnen wij nu met 3-0. Het is niet zo dat wij nu het tegendeel bewijzen. Wij willen gewoon goed voetballen om te winnen, maar zo makkelijk is het niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›