Zoet kritisch na nederlaag: ''Je moet slimmer en volwassener zijn''

( 0 reacties)
Zoet kritisch na nederlaag: ''Je moet slimmer en volwassener zijn''

Jeroen Zoet is niet te spreken waarop PSV haar eerst twee doelpunten in de verloren Champions League-wedstrijd met FC Barcelona (4-0) incasseerde. Volgens de PSV-goalie is het zaak om in zulke situaties 'slimmer' en 'professioneler' te zijn.

"4-0 is uiteindelijk een groot verschil", stelt Zoet tegenover Omroep Brabant. "We hebben in de eerste helft genoeg mogelijkheden gecreëerd. Je moet dan scoren, wil je kans maken. We werden vaak gevaarlijk via onze buitenspelers, omdat de backs van Barcelona heel hoog stonde. Maar de goal maakten we niet."

"Je krijgt dan een goal tegen uit een vrije trap. Dat is klote", aldus Zoet, die meer van zijn verdediging had verwacht bij de 1-0. "Je moet slimmer en volwassener zijn. Op de middellijn had je de overtreding moeten maken en niet op de zestienmeter. Bij de tweede goal is het hetzelfde verhaal. Hij draait weg tussen twee man, dan moet je hem gewoon een 'tikkie' geven. Het zijn kleine details, maar wel cruciale details."

Toch zag Zoet ook lichtpuntjes. "We moeten ons vasthouden aan de dingen die we goed hebben uitgevoerd. We hebben gedisciplineerd verdedigd in de eerste helft. We gaven bijna niks weg. Op een gegeven moment lukte dat niet meer en dan lopen ze uit naar 4-0", verzucht Zoet, die niet te genieten is na afloop van de wedstrijd. "Bij mij overheerst de teleurstelling. Je verliest met 4-0, dat is klote."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›