De Haan kritisch op Bergwijn: ''Voetballers denken alleen maar aan ikke, ikke, ikke''

( 3 reacties)
De Haan kritisch op Bergwijn: ''Voetballers denken alleen maar aan ikke, ikke, ikke''

Steven Bergwijn meldde zich vorige week geblesseerd af bij Jong Oranje, maar op de dag van het duel tegen Jong Schotland trainde hij gewoon mee bij PSV.  Voormalig bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, denkt er zo het zijne van.

De Haan constateert dat de spelers in het huidige voetbal teveel op zichzelf gericht zijn. ''Cocu zei het laatst wel mooi. Voetballers denken tegenwoordig alleen maar aan ikke, ikke, ikke. Maar toevallig is voetbal een teamsport. Je moet het samen doen'', aldus De Haan, die van 2004 tot en met 2009 eindverantwoordelijk was voor Jong Oranje.

Hij kijkt ook terug op die periode. ''Sam Lammers, die ik nu een aantal keren heb zien voetballen bij Heerenveen (en ook spits is bij Jong Oranje, red.), vind ik best een goede speler, maar in mijn tijd had ik de beschikking over Klaas-Jan Huntelaar. Dat was wel even iets anders'', constateert De Haan.

"Het gaat erom dat je een sfeer creëert, een soort 'thuisgevoel', waarin voetballers heel graag uitkomen voor het Nederlands elftal. Ze moeten ook inzien dat het helpt in hun ontwikkeling'', besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Sep 2018 om 17:12
    Ik ga er van uit dat hij gewoon geblesseerd was en geen risico wilde nemen ivm de komende zware wedstrijden. Heel verstandig van hem en PSV. Dat het achteraf meeviel is voor alle partijen een opsteker. Dus 'Haantje' de voorste, niet zeuren!
  • 13 Sep 2018 om 09:01
    Tja, als ze ergens aan hunzelf denken is het logisch. Je staat op het veld niet alleen voor de team en club, maar ook voor jezelf. Wij kijken naar voetbal en voor hun is het hun werk! Net als in een bedrijf daar denken ze alleen maar aan hun zelf. Wanneer wij vanuit ons werk komen moeten de voetballers nog werken op zondag, zaterdag
  • 13 Sep 2018 om 08:15
    Hou toch over je Huntelaar man. Die stelde toen ook niks meer voor dan Lammers nu en had nog niet of nauwelijks gespeeld bij PSV. Wat wordt dat toch een ontzettende ouwe zeurpiet die de Haan.
zondag 12 mei 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›