''Het is aan Van Bommel om daar een oplossing voor te verzinnen''

( 0 reacties)
''Het is aan Van Bommel om daar een oplossing voor te verzinnen''

PSV begint komende zaterdag aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De titelverdediger heeft met Mark van Bommel een nieuwe trainer. De nieuwe oefenmeester wil een nieuw gezicht laten zien.

"De nieuwe trainer spreekt de ambitie uit om te domineren in plaats van af te wachten", schrijft Pieter Zwart in Voetbal International. Hij zag die intentie als tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Waar PSV tijdens het vorige kampioensjaar regelmatig vanuit de counter speelde, nam het dit keer het heft duidelijk in handen. Verdedigend drukte PSV wanneer mogelijk ver naar voren, door met een van de twee buitenspelers naar binnen te stappen."

Zwart ziet ook dat PSV er nog niet is. "Het succes van deze speelwijze zal mede afhangen van het vermogen om een substituut te vinden voor de productie van Marco van Ginkel." Van Ginkel scoorde vorig seizoen veertien keer en gaf vier assists. "Van Bommel zal hopen dat zijn vleugelverdedigers daar een rol in kunnen spelen", meent Zwart. "Toch kan dit duo nooit het volledige antwoord zijn op het gemis van Van Ginkel."

"Uiteindelijk gaat de sleutel in het offensieve gedeelte voor PSV liggen in het toevoegen van variatie", vervolgt hij. "PSV oogt op dit moment nog erg afhankelijk van de aanvallende backs en spelmaker Pereiro om tot kansen te komen. Het middenveld kan nog wel wat extra creativiteit gebruiken. Rosario en Hendrix zijn beiden geen spelers die voor de defensie het spel versnellen en daar heeft dit elftal tegen opponenten die inzakken wél behoefte aan op die posities. Het is aan Van Bommel om daar een oplossing voor te verzinnen", besluit Zwart.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 21 april 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›