Zelfvertrouwen PSV-huurling aangetast: ''Heb veel kritiek over me heen gehad''

( 0 reacties)
Zelfvertrouwen PSV-huurling aangetast: ''Heb veel kritiek over me heen gehad''

Hidde Jurjus wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan De Graafschap. De 24-jarige sluitpost kreeg onlangs te horen dat hij eerste doelman wordt in Doetinchem.

"Ik was ontzettend blij toen ik maandag te horen kreeg dat ik tegen Feyenoord zou gaan spelen", zegt Jurjus in gesprek met De Gelderlander. "De trainer (Henk de Jong, red.) vond dat ik een goede voorbereiding heb gedraaid." Jurjus krijgt na een nek-aan-nekrace de voorkeur boven Agil Etemadi.

Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Roda JC, waarmee Jurjus degradeerde en waar hij geen zekere indruk maakte. "Of mijn zelfvertrouwen bij Roda een deukje heeft opgelopen? Natuurlijk, ik heb in de slotfase van het seizoen drie dure fouten gemaakt en veel kritiek over me heen gehad", aldus Jurjus.

"Zulke momenten blijven hangen bij het publiek en in de media, terwijl ik daarvoor genoeg goede wedstrijden heb gespeeld", meent hij. "Zo werkt het nu eenmaal in de voetballerij. Dat is vervelend, maar ik probeer er vooral van te leren en positief te blijven."

Jurjus blijft met beide benen op de grond. "Ik zag deze week nog beelden van de ketsers van Loris Karius (doelman van Liverpool, red.) in de Champions League-finale, dat is een veel hoger podium dan de Eredivisie. Dan valt alle kritiek in mijn geval nog wel mee", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 21 april 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›