'Meerdere clubs waren geïnteresseerd, maar toen PSV kwam was het niet moeilijk''

PSV versterkte zich vandaag met Trent Sainsbury, die transfervrij overkwam van het Chinese Jiangsu Suning. De Australisch international kijkt uit naar het spelen voor PSV.

"Ik ben erg blij", vertelt Sainsbury in gesprek met PSV TV. "Een grote club, mooi dat ik er nu bij hoor. Vlak na het WK moest ik op zoek naar een nieuwe club. Mark van Bommel was daar natuurlijk, met het nationale team van Australië. Toen ik hoorde dat hij hoofdtrainer van PSV werd, wilde ik daar bij horen."

Van Bommel raakte bij de Socceroos onder de indruk van Sainsbury. "Hij wist dat ik op zoek was naar een club en ik wist dat hij hoofdtrainer van PSV zou worden", geeft de verdediger aan. "Dus er was wederzijdse interesse. Op den duur werd het concreter. Toen gaf ik aan graag te willen tekenen. Ik ken zijn manier van trainer en de manier waarop hij met spelers om gaat. Ik kijk er naar uit opnieuw met hem te werken."

De international wil zich graag in Eindhoven laten zien. "Over de hele wereld kennen ze deze club, PSV is een club op Champions League-niveau. Dus waarom zou ik hier niet willen spelen? Dat we de Champions League kunnen bereiken speelde ook mee in mijn keuze voor PSV, maar ik ben ook gek op Nederland. Ik heb hier eerder gewoond en ik hou van de mensen en de levensstijl. Dat is een grote bonus."

Er waren volgens Omroep Brabant meerdere clubs geïnteresseerd in Sainsbury. De Australiër was wel verrast toen PSV aanklopte. "Maar aan de andere kant: ik speelde een prima WK en er waren meerdere clubs geïnteresseerd. Maar toen PSV kwam, was het geen moeilijke keuze meer", aldus Sainsbury, die een duidelijk doel heeft. "Dat is wel mijn persoonlijke doel voor dit seizoen, ja. Daarnaast moeten we het als team ook net zo goed doen als de afgelopen jaren en proberen om kampioen te worden."

First interview! ????#WelkomTrent pic.twitter.com/u5rrJRBvFW

— PSV (@PSV) August 7, 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand