'Nu beginnen we allemaal weer op nul, maar nog zo'n jaar trek ik niet meer''

PSV werd vorig seizoen kampioen, maar Derrick Luckassen (23) heeft daarbij niet zijn stempel kunnen drukken. "Toch heb ik genoten van de titel en het feest. Ik pik de positieve punten mee", aldus de verdediger.

"Mijn ploeggenoten en iedereen bij de club gunde ik het helemaal, als dat maar duidelijk is. Misschien had ik deze fase in mijn leven nodig om er sterker van te worden en om er later in mijn carrière profijt van te hebben", vervolgt Luckassen in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De verdediger kon vorig seizoen zijn bijdrage nauwelijks leveren. "Op de bank zitten, het vrat aan me. Ik werd er niet goed van, maar ik denk dat voor een sportman ook heel normaal is. Toch ben ik blijven knokken. Nog zo’n jaar trek ik eigenlijk niet meer. Dat heeft niks met de club of de spelers te maken, maar het is voor mijn eigen ontwikkeling als speler slecht. Ik werk eraan om straks wel in de basis te staan. Bij AZ heb ik ook ooit zo’n periode meegemaakt en ik kwam er sterker uit. Ook door trainer John van den Brom, bij wie ik me goed voelde. Met een combinatie van humor en hard werken sloegen we ons door de seizoenen.”

Luckassen is niet boos Phillip Cocu. "Hij maakte de keuzes en heeft die ook uitgelegd. Natuurlijk denk je wel eens iets in je emotie, maar je moet redelijk blijven en de trainer was dat ook", vervolgt de verdediger, die blij is met de komst van Mark van Bommel als hoofdcoach. "Nu beginnen we allemaal weer op nul en straks zal de nieuwe PSV-coach (Mark van Bommel, red.) de keuzes maken. Misschien verandert dat de situatie. Ik werk er keihard voor, als het moet dag en nacht. In vakanties ga ik ook met een eigen trainer aan de slag, die me helpt met bijvoorbeeld krachtoefeningen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand