Homepage » Eerste elftal » ''Het is mooi om met deze grote jongens te mogen trainen''

''Het is mooi om met deze grote jongens te mogen trainen''

( 0 reacties)
''Het is mooi om met deze grote jongens te mogen trainen''

De jonge middenvelder Michal Sadílek mocht met de A-selectie meereizen naar Zwitserland voor het trainingskamp. Voor de negentienjarige Tsjech is het de eerste keer dat hij met de selectie van het eerste elftal van PSV mee op trainingskamp mag.

"Vorige week vrijdag kreeg ik het te horen tijdens mijn training. Ik was een beetje geblesseerd en moest nog een paar loopoefeningen doen met de fysiotherapeut. Tien minuten voor het einde vertelde hij me dat ik mee mocht”, vertelde Sadílek in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De nieuwe hoofdtrainer Mark van Bommel besloot Sadílek een kans te geven bij het eerste en heel verrassend is dat niet. Sadílek werkte toen al samen met Van Bommel, die toen trainer was van PSV Onder-19.

"Het is vooral een coach die altijd wil winnen. Met hard werken en het tonen van een winnaarsmentaliteit kun je in het voetbal een eind komen. Dit seizoen ga ik waarschijnlijk regelmatig bij Jong PSV spelen, maar mijn focus ligt nu op deze week en het is mooi om met deze grote spelers te mogen trainen", vervolgde de jongeling.

Sadílek presteerde vorig seizoen goed bij PSV Onder-19 en hij was een dragende speler van het team. "Ik ben misschien niet de allersnelste, maar kan tijdens de wedstrijden en trainingen wel veel meters maken. Ik ben een nummer zes en wil me op die positie doorontwikkelen en er op mijn plek alles aan doen om zo min mogelijk tegengoals te krijgen", aldus Sadílek.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 februari 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›