Homepage » Eerste elftal » Van Bommel laat zich gelden: ''Verdedigingslinie moet zijn als de Himalaya''

Van Bommel laat zich gelden: ''Verdedigingslinie moet zijn als de Himalaya''

( 0 reacties)
Van Bommel laat zich gelden: ''Verdedigingslinie moet zijn als de Himalaya''

PSV is deze week neergestreken in Zwitserland. Trainer Mark van Bommel wil zijn manschappen in Verbier klaarstomen voor de competitiestart.

Van Bommel liet zich direct gelden. Volgens Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad deed de training denken aan Atlético Madrid onder Diego Simeone. "Hij praat, corrigeert, moedigt aan en eist dat alles snel gaat en met hoge intensiteit", schrijft Wijffels.

Van Bommel coachte op een duidelijke manier: "Geel, het is niet de bedoeling dat je met jullie met vier man vlak op één lijn blijven staan", zei de oefenmeester. "Nee, jullie verdedigingslinie moet zijn als de Himalaya. Met de ene speler die ietsje meer naar voren staat dan de ander. En zo schuif je onderling steeds vooruit en achteruit, en vorm je als het ware een bergketen die lastig valt te beklimmen."

Volgens Wijffels zijn de bedoelingen van Van Bommel direct duidelijk: "Kort gezegd wil Van Bommel extremer dan Cocu wedstrijden vanuit balbezit domineren en dat begint dus achterin, met een laatste linie die zo veel mogelijk vooruit verdedigt", aldus de journalist.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 februari 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›