Homepage » Eerste elftal » ''Zijn manier van fluiten is bij ons echt wel onderwerp van gesprek, dat ga ik niet ontkennen''

''Zijn manier van fluiten is bij ons echt wel onderwerp van gesprek, dat ga ik niet ontkennen''

( 0 reacties)
''Zijn manier van fluiten is bij ons echt wel onderwerp van gesprek, dat ga ik niet ontkennen''

Luuk de Jong haalde zaterdagavond na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam uit naar scheidsrechter Bas Nijhuis, die volgens de spits van PSV veel te weinig floot voor overtredingen op hem. Scheidsrechterscoördinator Dick van Egmond begrijpt De Jong.

"Ook Bas Nijhuis dient te fluiten volgens de geldende regels", zegt Van Egmond tegenover Voetbal International. "Hij heeft de ruimte daar zijn eigen draai aan te geven. Maar als hij de regels niet naleeft, hangen we aan de bel. Zijn manier van fluiten is bij ons echt wel onderwerp van gesprek, dat ga ik niet ontkennen. Wij moeten blijven aangeven hoe je met de geboden ruimte moet omgaan."

Van Egmond wil nu niet ingrijpen. "Ik heb geen zorgen over de manier waarop hij zijn wedstrijden leidt, nu gaat het weer over Bas omdat trainers en spelers van PSV en Sparta er een mening over hadden. Ik zag eerlijk gezegd niet veel aanleiding. Het fluiten van Bas wordt nu eenmaal vaker uitvergroot. Soms ook terecht. Als we er maar scherp op blijven", aldus de scheidsrechterscoördinator.

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende begrijpt de kritiek op Nijhuis. "Ook ik hou van mannelijk voetbal, maar Nijhuis gaat soms te ver in wat hij toelaat", meent hij. "Het is voor iedereen beter als er één lijn wordt gevolgd. Dan nóg is er genoeg ruimte als scheidsrechter je eigen ideeën en persoonlijkheid erop los te laten. Hoe beter en duidelijker de arbitrage, hoe beter het spel zich ontwikkelt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 februari 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›