Homepage » Eerste elftal » Forse kritiek aan adres Nijhuis: ''Alleen daarom gaat hij tegen mij fluiten''

Forse kritiek aan adres Nijhuis: ''Alleen daarom gaat hij tegen mij fluiten''

( 0 reacties)
Forse kritiek aan adres Nijhuis: ''Alleen daarom gaat hij tegen mij fluiten''

Luuk de Jong heeft het helemaal gehad met scheidsrechter Bas Nijhuis. Volgens de spits van PSV liet de arbiter teveel doorgaan, waar er gefloten had moeten worden.

"Ik word er helemaal gek van", zegt De Jong in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk, we weten inmiddels allemaal dat Nijhuis weinig fluit en duels door laat gaan. Maar er is ook een grens. Die moet je als scheidsrechter bewaken. Daarin vond ik hem heel matig. Hij liet veel te veel doorgaan."

De Jong is laaiend. "Ik snap gewoon niet dat je zo wil fluiten. Man, als je ziet hoe Sparta de duels soms inging. Steven Bergwijn krijgt een schop in de tweede helft, doet hij niks aan. Ik een paar beuken achter elkaar, niets. Sparta heeft vijftien overtredingen achter elkaar mogen maken, zonder dat iemand er een kaart voor krijgt. Het is heel lastig om daar mee om te gaan, als je ineens zo'n scheidsrechter hebt. Dat wordt op een gegeven moment heel frustrerend", vervolgt hij.

Van kritiek wil Nijhuis niets weten. "Soms schreeuw ik niet eens, wil ik er alleen even over praten, maar heb ik al het idee dat hij alleen daarom tegen mij gaat fluiten. Dat was vorig seizoen ook al zo vaak het geval. Kwam ik rustig naar hem toe om iets te zeggen en kreeg ik gelijk een gele kaart in mijn gezicht gedrukt. Ja, dat is alleen bij deze scheidsrechter zo", besluit een woedende De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 februari 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›