'De manier waarop hij Ajax aan die treffer hielp was gekkigheid natuurlijk''

Willem van Hanegem hoopt dat PSV de landstitel grijpt. Volgens hem wordt Ajax teveel bevoordeeld door scheidsrechters, gisteren bood arbiter Serdar Gözübüyük de Amsterdammers de helpende hand.

De Kromme ligt er echter niet wakker van. "Maar inmiddels ben ik wel zover dat ik hoop dat die ploeg uit Eindhoven gewoon de landstitel zal veroveren", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Met een matig elftal, want er lopen spelers in die helemaal niet geschikt zijn voor de top van de Eredivisie, slepen ze toch keer op keer de punten binnen. En dat doen ze zonder noemenswaardige hulp van de arbitrage."

"Dat kunnen ze in Amsterdam toch onmogelijk zeggen?", vervolgt Van Hanegem. "Ik vind scheidsrechter Serdar Gözübüyük een heel aardige gozer en vroeger als kind kwam hij weleens bij mij over de vloer. Maar de manier waarop hij Ajax gisteren aan de winnende treffer hielp (penalty, red.), was gekkigheid natuurlijk. Dat er überhaupt nog gediscussieerd werd over of de het binnen of buiten het zestienmetergebied was, daar werd ik al treurig van. Het was verdorie helemaal geen strafschop."

Van Hanegem vindt Ajax zwak. "De nieuwe trainer Erik ten Hag zag onlangs wel vorderingen bij zijn ploeg en hij niet alleen. Die anderen zullen zijn assistenten zijn, of de mensen in de Arena die heel erg hopen dat hij het beter zal doen dan zijn voorganger Marcel Keizer. Maar ik zie het eerlijk gezegd totaal niet. Natuurlijk, PSV worstelt ook. Maar wat geeft clubs die al een straatlengte achter staan het recht om te zeggen dat het daar helemaal niks is?", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand