VIDEO | Samenvatting: PSV wint van Sparta en blijft op titelkoers

PSV heeft opnieuw een benauwde overwinning geboekt in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen de uitwedstrijd tegen Sparta met het kleinst mogelijke verschil: 1-2. Bergwijn was aan de kant van PSV de grote man met twee doelpunten.

De avond begon alles behalve goed voor PSV. De wedstrijd was nog geen zes minuten oud of de ploeg keek al tegen een achterstand. Na enkele gevaarlijke corners op rij kopte Kenneth Dougall de bal achter de kansloze Jeroen Zoet,

Vervolgens ging PSV actief op zoek naar de gelijkmaker. Hoewel de Eindhovenaren alles behalve goed speelden, werd het vier minuten voor rust toch gelijk. Steven Bergwijn krulde de bal van zo'n twintig meter in het doel. In de tweede helft was het opnieuw Bergwijn die wist te scoren. Zo'n tien minuten na rust schoot de vleugelaanvaller de bal op aangeven van Luuk de Jong snoeihard in het doel. PSV kwam verder niet meer in gevaar.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat, Brenet; Hendrix, Mauro Junior(73. Rosario), Ramselaar; Lozano(46. Gudmundsson), De Jong, Begwijn