PSV-selectie niet helemaal in balans: ''Daar zit de achilleshiel''

( 1 reacties)
Gratis nieuw thuisshirt PSV
PSV-selectie niet helemaal in balans: ''Daar zit de achilleshiel''

PSV speelde in de nacht van woensdag op donderdag de eerste oefenwedstrijd van 2018. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelde in extremis met 1-1 gelijk tegen de Braziliaanse topclub Corinthians.

"PSV heeft veel gezichten laten zien, met name aanvallend", zegt clubwatcher Rik Elfrink tegenover het Eindhovens Dagblad. "Dat is wat deze selectie op dit moment typeert. Er zijn ongelofelijk veel aanvallers, ook wel heel erg veel talentvolle."

Elfrink vindt de selectie niet helemaal in balans. "Als je achterin kijkt is de spoeling wel erg dun. Als er één of twee spelers wegvallen met een blessure, dan zit PSV met de gebakken peren. Misschien zitten ze dat nu al wel, want is deze verdediging wel goed genoeg? Dat is de vraag. Het viel de eerste competitiehelft reuze mee. Bij PSV zijn ze er tevreden over, maar ze zijn wel op zoek naar versterking", aldus Elfrink.

De journalist ziet wel positieve punten. "Woensdag werd duidelijk dat PSV tot de laatste seconde kan doorvechten. Dat zit wel goed bij deze ploeg, de mentaliteit en het knokken tot het laatste gaatje. Kwalitatief zal, met name achterin, moet blijken of het goed genoeg om een nieuwe titel te pakken. Daar zit de achilleshiel van dit PSV. Ik zou er nog wel een verdediger aan toevoegen", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Jan 2018 om 13:23
    Het is mij een raadsel hoe PSV tevreden kan zijn met deze defensie die nogal wat steken laat vallen.
zaterdag 27 oktober 2018
19:45
Volledige programma ›