''Zie in hem niet dé suikeroom van PSV, hij is geen Sinterklaas''

0
''Zie in hem niet dé suikeroom van PSV, hij is geen Sinterklaas''

Robert van der Wallen treedt niet vaak op de voorgrond, maar speelt achter de schermen op commercieel vlak een heel belangrijke rol bij PSV. De miljardair, het 31ste lid van de negennullenclub, is commissaris bij de club uit Eindhoven, maar pompt niet zomaar geld in PSV.

"Robert van der Wallen is natuurlijk geen Sinterklaas", lacht Tom Wouda, de chef van Quote 500. "Ik zie in hem ook niet dé suikeroom van PSV. Hij zal geen cheque van vijftig miljoen euro uitschrijven en zeggen: Alsjeblieft, succes ermee. Van der Wallen laat het breed hangen, maar geld in een voetbalclub steken, is in mijn ogen een van de meest onzekere beleggingen."

Wouda verwacht ook niet dat Van der Wallen ervoor gaat zorgen dat PSV een club als Ajax makkelijk bij kan benen. "Ik zie hem het financiële gat met Ajax niet dichten als die club te ver weg loopt", zegt hij in Voetbal International. "Maar dat is mijn persoonlijke mening. Van der Wallen is een ondernemer, die geen geld kiepert in iets waarvan hij hij niet weet hoeveel het oplevert."

Toch kan Van der Wallen wel op een andere manier voor een impuls zorgen. "Ik denk wel dat hij met partners ASML, VDL en de Mandemakersgroep een tandje bijschakelt als het nodig is", voorspelt Wouda. "Hij zal zijn netwerk heel erg aanzwengelen om ervoor te zorgen dat Ajax niet het Bayern München van Nederland wordt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›