Gerbrands haalt uit naar collega's: ''Gebrek aan leiderschap''

Woedend waren ze bij PSV toen woensdagavond bleek dat de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle op 2 maart verzet zou worden. Zo hadden de Amsterdammers meer rust in aanloop naar het cruciale Champions Leagueduel met Real Madrid. 

"Wij als PSV hadden in de situatie van Ajax waarschijnlijk hetzelfde gedaan bij de KNVB", reageert algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands in De Telegraaf. "Ik begrijp Ajax heel goed en het is een stap in de goede richting als rekening wordt gehouden in het competitieprogramma met de Europese verplichtingen van clubs. Maar dit nieuwe programma kan voor PSV zowel een voordeel opleveren als achteraf nadelig blijken te zijn. Dat is pas later vast te stellen."

"Onze frustratie zit bij de KNVB", legt hij hun woede uit. "Overal weten ze je te vinden en nu worden we door manager competitiezaken Jan Bluyssen voor een voldongen feit gesteld. Dit besluit leidt tot precedenten. Bij overwintering kan volgend seizoen iedere club vragen om de competitiewedstrijd voordien te schrappen."

"Nu worden we met deze situatie geconfronteerd, incidentenpolitiek noem ik het. Ik vind dat de KNVB clubs zo niet kan behandelen. Daar zit de frustratie van PSV en dat verwijt ik de bond. Omdat niet iedereen bij het overleg betrokken is geweest, zijn er misschien alternatieven over het hoofd gezien waarbij een eerlijk verloop van de competitie beter zou zijn gewaarborgd", aldus Gerbrands.

Hij haalt uit naar zijn collegedirecteuren, die in deze kwestie niets van zich lieten horen. "De rest van de Eredivisie moet blijkbaar nog wakker worden. Volgens mij allemaal een gevolg van een gebrek aan leiderschap."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand