Gerbrands wil Premier League-model: ''Een aparte commissie moet beslissen''

Toon Gerbrands baalt ervan dat er in Nederland zo moeilijk wordt gedaan als er iets veranderd moet worden aan de competitie. Hij ziet veel liever een overkoepeld orgaan dat beslissingen maakt. 

De algemeen directeur van PSV vindt het op dit moment onbestuurbaar omdat er teveel clubs akkoord moeten gaan met beslissingen. ''Dingen blijven soms primair hangen in reactief gedrag als mensen niet verder kijken dan de dag van morgen. Daarbij speelt ook mee dat het verloop onder directeuren schrikbarend hoog is in de afgelopen tijd. Clubs moeten soms over hun eigen degradatie beslissen, als het over competitie-inkrimping gaat'', vertelt hij in het Eindhovens Dagblad.

Gerbrands baalt van het huidige model en dat komt vooral doordat veel voorstellen afgewezen worden door andere clubs. ''We hadden afgelopen jaar op tal van terreinen meer stappen willen maken. Eigenlijk zou een aparte commissie daarover moeten beslissen, zoals dat ook in de Premier League kan. Zo'n commissie zou een verbod op kunstgras kunnen uitvaardigen of over het licentie-systeem kunnen gaan." 

Dat veel clubs tegen allemaal ideeën zijn, is vooral vervelend voor de topclubs. ''Ajax en PSV hebben van alles voorgesteld en willen een bijdrage aan andere verdelingen in Nederland leveren, ook als het gaat om Europese gelden of transfergelden. We krijgen het niet meer voor elkaar en moeten hierin een slag gaan maken. Qua opleiding doen we het in Nederland heel goed. Maar als we aan de rest niks doen, worden de verschillen steeds groter'', doelt hij op de top van de eredivisie en de degradatiekandidaten. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand