''Als we PSV zouden sponsoren, leidt dat tot afbreuk van de naam in Nederland''

( 1 reacties)
''Als we PSV zouden sponsoren, leidt dat tot afbreuk van de naam in Nederland''

PSV maakte begin augustus bekend voor drie jaar een samenwerking aan te gaan met Jumbo Supermarkten. Ton van Veen, CFO van Jumbo én commissaris bij PSV, had een belangrijk aandeel in de overeenkomst.

"Natuurlijk ben ik betrokken, maar ik sta hier wel heel zuiver in", vertelt Van Veen op de officiële website van PSV. "Bij PSV ben ik toezichthouder, bij Jumbo bestuurder. Bij geen van de afspraken die tussen beide partijen gemaakt zijn, ben ik direct betrokken. Ook de overeenkomst die is gesloten is niet door mij ondertekend."

PSV gaat gebruikmaken van de Jumbo Foodcoach, een app waarmee spelers in een handomdraai maaltijden voor thuis bestellen, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en trainingsschema. Jumbo doet verder niet aan sponsoruitingen. "We hebben altijd gezegd: wij willen geen bord langs het veld of naam op het shirt. Naamsbekendheid is voor Jumbo geen issue. Bovendien zijn wij landelijk actief", aldus Van Veen.

"Als we PSV zouden sponsoren, leidt dat wellicht tot afbreuk aan de Jumbo naam op andere plaatsen in Nederland", meent hij. "Dat willen we niet. We zijn uiteraard ook actief in de schaats- en wielersport, maar dat is veiliger. Je hebt iets met die sport of niet, maar je hebt er in ieder geval niets op tegen. Laten we eerlijk zijn, dat is in het voetbal anders."

Jumbo zou ook met Ajax en Feyenoord kunnen samenwerken. "In de basis is het antwoord op die vraag natuurlijk 'ja'. Vanuit de strategie van Jumbo zeker. Maar als je kijkt naar het innovatieve aspect is de keuze tussen die drie veel makkelijker. PSV blinkt daarin uit", vindt Van Veen. "Daarnaast zou ik er als fan en commissaris van PSV natuurlijk wel heel veel moeite mee hebben als Jumbo dit geweldige initiatief met een andere club zou opstarten. Zover gaat mijn betrokkenheid dan weer wel."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Sep 2018 om 18:01
    Zo is dat. Gewoon voor je mening uitkomen. Een hoop mensen zitten opgezadeld toch ook met Ziggo en die sponsoren die stomme klup uit Amsterdam haha
zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›