'Als we PSV zouden sponsoren, leidt dat tot afbreuk van de naam in Nederland''

PSV maakte begin augustus bekend voor drie jaar een samenwerking aan te gaan met Jumbo Supermarkten. Ton van Veen, CFO van Jumbo én commissaris bij PSV, had een belangrijk aandeel in de overeenkomst.

"Natuurlijk ben ik betrokken, maar ik sta hier wel heel zuiver in", vertelt Van Veen op de officiële website van PSV. "Bij PSV ben ik toezichthouder, bij Jumbo bestuurder. Bij geen van de afspraken die tussen beide partijen gemaakt zijn, ben ik direct betrokken. Ook de overeenkomst die is gesloten is niet door mij ondertekend."

PSV gaat gebruikmaken van de Jumbo Foodcoach, een app waarmee spelers in een handomdraai maaltijden voor thuis bestellen, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en trainingsschema. Jumbo doet verder niet aan sponsoruitingen. "We hebben altijd gezegd: wij willen geen bord langs het veld of naam op het shirt. Naamsbekendheid is voor Jumbo geen issue. Bovendien zijn wij landelijk actief", aldus Van Veen.

"Als we PSV zouden sponsoren, leidt dat wellicht tot afbreuk aan de Jumbo naam op andere plaatsen in Nederland", meent hij. "Dat willen we niet. We zijn uiteraard ook actief in de schaats- en wielersport, maar dat is veiliger. Je hebt iets met die sport of niet, maar je hebt er in ieder geval niets op tegen. Laten we eerlijk zijn, dat is in het voetbal anders."

Jumbo zou ook met Ajax en Feyenoord kunnen samenwerken. "In de basis is het antwoord op die vraag natuurlijk 'ja'. Vanuit de strategie van Jumbo zeker. Maar als je kijkt naar het innovatieve aspect is de keuze tussen die drie veel makkelijker. PSV blinkt daarin uit", vindt Van Veen. "Daarnaast zou ik er als fan en commissaris van PSV natuurlijk wel heel veel moeite mee hebben als Jumbo dit geweldige initiatief met een andere club zou opstarten. Zover gaat mijn betrokkenheid dan weer wel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
za
6/04
PSV
18:45
AZ
za
13/04
PSV
16:30
Vitesse
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand