WK bezorgt PSV financieel gewin: 'Ontvangen miljoen van de FIFA'

( 0 reacties)
WK bezorgt PSV financieel gewin: 'Ontvangen miljoen van de FIFA'

Waar Nederland zich niet heeft geplaatst voor het WK, gaan de Nederlandse topclubs wel financieel gewin halen uit het toernooi. Bij een goed WK worden de transferbedragen die voor spelers worden betaald al snel verhoogd, maar daar blijft het niet bij. Sinds 2010 besloot de FIFA namelijk om de spelers voor het toernooi 'te huren' van de clubs.

PSV noteert drie WK-gangers in haar huidige selectie. Dit zijn Santiagio Arias (Colombia), Albert Gudmundsson (IJsland) en Hirving Lozano (Mexico). De bedragen worden verdeeld over de clubs waar de speler in de afgelopen twee jaar actief is geweest. Zo zal ook Pachuca nog een gedeelte ontvangen voor Lozano, maar ontvangt PSV ook een vergoeding voor Andrés Guardado en Héctor Moreno, meldt Voetbal International.

De totale prijzenpot staat inmiddels op 209 miljoen dollar. Per dag betaalt de FIFA voor elke speler een vergoeding van 8.530 dollar. Twee weken voor de openingswedstrijd begint de teller te lopen en die stopt op de dag na de uitschakeling. PSV kan naar verluidt iets minder dan een miljoen dollar verwachten van de FIFA.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!