Nico Dijkshoorn over PSV'er: "Ik wilde hem meteen in huis nemen"

Nico Dijkshoorn in het Olympisch Stadion
Nico Dijkshoorn in het Olympisch Stadion Foto: © BSR Agency

Nico Dijkshoorn is één van de personen die heeft gekeken naar de documentaire over PSV-aanvaller Noa Lang. De columnist beschrijft in geheel eigen wijze welke gevoelens de docu bij hem opriepen.

"Ik keek de vierdelige documentaire Lastpak over Noa Lang", begint Dijkshoorn in Voetbal International. "Het grootste gedeelte speelt zich af in en om zijn prefab bungalow in België en eigenlijk mompelt Lang in alle vier de delen hetzelfde: iedereen is tegen hem. Niemand kan hem raken. Die stakkers kunnen geen auto’s voor hun ouders kopen. De sleutelscène in de docu: hij eet geen huismerk-honing van Albert Heijn, want die smaakt naar armoe."

"Ik wilde Noa Lang meteen in huis nemen", gaat de columnist verder. "Met een dekentje om hem heen, over mijn schouder hangend, hem op mijn arm naar zijn bedje brengen. Lekker onder zijn dekbedovertrek van een Grote Club als FC Barcelona of Manchester United, waar hij nooit zal spelen. Het verbaasde mij. Hoe langer ik naar die lieve, lieve doodsbange jongen keek, hoe meer ik van hem ging houden."

"Ik wil, als hij dat ook wil, de vader voor hem zijn die hij nodig heeft. Ik wil een vader zijn die hem opbelt en zegt: ‘Ja, allemaal leuk en aardig Noa, het Nederlands elftal en dat je meer gaat verdienen dan Luuk de Jong, maar hoe gaat het met je vrouw?’ Ik wil nu eens niet de allesbepalende vader en de adorerende moeder van Noa zijn", aldus Dijkshoorn.

Lees meer:
0 reacties