"Moet Cody Gakpo dan niet eens met zijn vuist op tafel slaan?"

Cody Gakpo
Cody Gakpo Foto: © Orange Pictures

Ook deze week blikte Rik Elfrink terug op de voorbije speelweek van PSV. Normaal gesproken doet hij dit de met oud-trainer van PSV Aad de Mos, maar vanwege vakantie schuift Eindhovens Dagblad-journalist Chris Ottens deze week nogmaals aan.

Vooral de kritische houding van Roger Schmidt viel beide journalisten op. "Schmidt was onder meer boos op Vertessen, die in de tweede helft een grote kans om zeep hielp", vertelde Ottens in het Eindhovens Dagblad. PSV had zomaar met 7, of zelfs 8-1 kunnen winnen", vervolgde Elfrink.

Ook het feit dat Cody Gakpo de laatste tijd steeds vaker als spits begint, maar liever vanaf links speelt, kwam ter sprake. "Moet Gakpo dan niet eens met zijn vuist op tafel slaan?", vraagt Ottens zich af. Elfrink: "Het is een pragmatische jongen, die altijd de teamtactiek zal volgen. Hij zal daar zomaar geen stennis in gaan schoppen."

"We moeten het er toch weer over hebben", zegt Ottens als het over de tegengoal van RKC Waalwijk gaat. "Ik heb niet eens het idee dat hij geen goede keeper is, maar het is een mentaal ding geworden nu. De winterstop kan voor hem wel eens goed uit komen", zegt Ottens. "We moeten hem nog niet afschrijven", haakt Elfrink in, "maar het moet zeker beter. Het is wel een punt van zorg bij PSV."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand