Milan van Dongen looft PSV'er: "Een veel smaller bekkie gekregen"

Milan van Dongen
Milan van Dongen Foto: © Orange Pictures

Milan van Dongen ziet PSV wekelijks een goede indruk maken in de Nederlandse Eredivisie. De verslaggever van ESPN is daarnaast lovend over Joey Veerman, die onder Peter Bosz zijn volledige potentie laat zien.

"Dat is ook wel echt de verdienste van Peter Bosz, dat Veerman zo is gaan voetballen", vertelt Van Dongen aan tafel in de uitzending van Sophie & Jeroen. "Vorig seizoen zette Van Nistelrooij hem nog weleens op de bank, want hij was niet altijd even tevreden over hem. Met name over de discipline en het keiharde terugverdedigen."

"Dit seizoen is hij superfit, heeft een veel smaller bekkie gekregen, maakt veel kilometers, is fel in de duels en hij verovert heel veel ballen", gaat de verslaggever verder. "En aan de bal is hij natuurlijk geweldig. Dat is wel echt knap van Peter Bosz. Waar hem dat in zit? Gewoon achter zijn vodden aanzitten. Ik sprak Veerman na het trainingskamp, aan het begin van het seizoen. Toen zei hij: 'Sjezus, wat moeten we hard trainen'."

"Het is natuurlijk een Volendammer, dus die zijn lekker recht voor hun raap. Ze zeggen wat ze denken en dat is mooi aan die jongen. Hij is natuurlijk nu een kandidaat om te vertrekken, terwijl PSV er alles aan gaat doen om hem te behouden. Sommigen denken dat dat goed voor hem is, maar ik kan me heel goed voorstellen als hij een stap hogerop wil. Hij moet alleen wel een verstandige keuze qua club maken", aldus Van Dongen.

Lees meer:
0 reacties