Mike Verweij haalt uit: "Schandalig hoe met hem wordt omgesprongen"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

Mike Verweij is vrij kritisch op de wijze waarop er met voormalig PSV'er Anwar El Ghazi wordt omgegaan. De vleugelaanvaller liet zich op sociale media uit over de Palestijnse zaak en is hierdoor door de Duitse club FSV Mainz 05 ontslagen. Ook Valentijn Driessen vind het bizar dat de oud-PSV'er om deze reden de laan is uitgestuurd.

"Ik vind het belachelijk dat je eigenlijk geen eigen mening meer mag hebben", steekt Driessen van wal in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Dat je dus bepaalde dingen moet zeggen van een club en dat je in feite monddood wordt gemaakt. En als je niet luistert, dat je dan vervolgens wordt ontslagen. In feite is dat wel een precedent en ik moet eerlijk zeggen: Bayern München en Mazraoui hebben dat op een andere manier opgelost."

"En dan kan iedereen wel zeggen: Duitsland, met alles dat er is gebeurd in 40-45, dat ze zich verantwoordelijk voelen", gaat de chef voetbal verder. "En als het maar een beetje riekt tegen Israël en dergelijke. Maar dan denk ik: 'Je moet wel iedereen zijn eigen mening gunnen."

"Voorlopig moet El Ghazi vrezen, want volgens mij is er een Duitse politicus (Volker Beck, red.) die aangifte heeft gedaan tegen Mazraoui", haakt Verweij in. "En dat hangt ook El Ghazi boven het hoofd. Dat zou wel heel erg triest zijn. Kijk, hoe oneens je het er ook mee bent, de vrijheid van meningsuiting is een gigantisch groot goed. Hoe met El Ghazi wordt omgesprongen, vind ik echt schandalig", aldus Verweij.

Lees meer:
0 reacties