Michal Sadilek treft PSV: "Qua sfeer is dit echt het beste stadion"

Michal Sadilek in De Grolsch Veste
Michal Sadilek in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Zaterdagavond neemt Michal Sadilek het met FC Twente op tegen zijn oude club PSV. De middenvelder is zich goed bewust van de kracht van de koploper, maar weet ook hoe goed zijn eigen team kan zijn in de Grolsch Veste.

Sadilek kijkt nog steeds met veel plezier terug op zijn tijd in Eindhoven. “Het was mijn club toen ik naar Nederland kwam. Ik heb daar lang gespeeld en vind het een geweldige club", vertelt hij aan ESPN. De Tsjech treft zaterdag een aantal bekenden. "Ik heb nog af en toe contact met Olivier Boscagli, maar heb nu nog geen berichtje gestuurd. Er zijn niet heel veel jongens meer die daar nog steeds zitten, maar ik ga zaterdag zeker even bijkletsen met sommigen."

Sinds Sadilek vertrok uit Eindhoven heeft de club zich enorm ontwikkeld. “Ze hebben een betere selectie dan de afgelopen jaren", ziet hij. "PSV heeft echt goede spelers en het is mooi om te zien dat als ze wisselen ze er niet minder op worden." Toch is FC Twente in eigen huis al lang niet verslagen in de competitie. "Elke wedstrijd hier is een feest. Als speler heb je echt een speciaal gevoel als je het veld op stapt", legt hij uit. "Qua sfeer is het echt het beste stadion. Ik denk dat we in De Grolsch Veste elke ploeg kunnen verslaan."

Lees meer:
0 reacties