Michal Sadílek eerlijk: "Er hebben zich wel wat clubs gemeld"

Michal Sadilek tegen PEC Zwolle
Michal Sadilek tegen PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

Michal Sadílek is uitgegroeid van jeugdspeler van PSV tot één van de sterkhouders van FC Twente. De Tsjech hoopt komende zomer te schitteren op het EK in Duitsland en mist hierdoor het reisje van de FC Twente-selectie naar Ibiza.

Maandagochtend vertrok hij namelijk in alle vroegte naar zijn thuisland. "Nu naar Ibiza met de jongens lijkt me niet verstandig. Mijn lichaam kan wel wat rust gebruiken, want ik moet nog 1.5 maand knallen", vertelt Sadílek aan de TC Tubantia. "Over een week hebben we de eerste stage van drie dagen met de nationale ploeg."

"Of ik na het EK weer terugkom bij FC Twente? Dat is een goede vraag en als ik het antwoord zou weten, zou ik het zeggen", reageert de Tsjech. "Er is alleen nog niets duidelijk. Er hebben zich wel wat clubs gemeld, maar nog niet officieel. Er komen binnenkort gesprekken met Twente en volgens mij willen zij ook eerst wachten op het EK."

De middenvelder speelde in de jeugd van PSV, maar brak in Nederland door bij FC Twente, waar hij zondagmiddag de voorronde van de Champions League mee behaalde. "Ik had niet verwacht dat we zo’n goed seizoen zouden gaan maken. De laatste stap is vaak de moeilijkste, dat bleek in Zwolle ook wel weer. De wedstrijd was een beetje een kopie van veel uitduels. Je benut de kansen niet en dan maak je het jezelf lastig. Maar uiteindelijk kwam het goed en dat is ook dik verdiend", aldus Sadílek.

Lees meer:
0 reacties