"Mbappé gaat ook naar Madrid, de combinatie met Veerman is ideaal"

Kylian Mbappé viert goal tegen Oranje
Kylian Mbappé viert goal tegen Oranje Foto: © Orange Pictures

Een sliding maken is een doodzonde in Volendam. Robert Mühren is groot fan van Joey Veerman. Hij denkt niet dat Veerman het ontbeert aan defensieve arbeid, maar simpelweg slim verdedigt.

"Door je inzicht en manier van positie kiezen, kun je een hele hoop voorkomen. En dat doet Veerman heel goed. Hij is erg veel in beweging. Je kunt hem gebruiken in de opbouw, en zoekt de oplossing vooruit. Aan de linkerkant van het middenveld, waar Kroos ook speelt, kan hij uitstekend uit de voeten", opent Mühren bij Voetbal International.

De middenvelder kan nog beter, denkt hij. "En ik denk dat Veerman daar nog meer kan brengen. Omdat hij nog meer op de helft van de tegenpartij te vinden zal zijn, en ook bij de zestienmeter kan komen. En dan de balletjes kan binnenschuiven, op zijn eigen manier. Binnenkantje voet. Die bal hoeft niet kapot, hè. Als hij over de lijn gaat, is het genoeg."

Hij ziet Veerman dan ook een transfer maken naar Real Madrid. "Veerman speelt het liefst met diepgaande spelers, die hij kan bedienen. Kylian Mbappé gaat ook naar Madrid. Die combinatie is natuurlijk ideaal. En ze hebben bij Real nog een paar van die snelheidsduivels voorin. Laat Veerman maar schuiven. Crossballetjes, diepteballetjes, passes tussen de linies door; hij weet ze wel te vinden.’ En zo liet zijn zoon hem een hele tijd begaan. ‘Daarna keek hij me aan en zei: ‘Verdomme, pa. Wat je zegt, dat klopt”.’

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand