Max Verstappen als voorbeeld voor PSV'ers? "Hij is een cleaner"

Max Verstappen in China
Max Verstappen in China Foto: © BSR Agency

PSV beleeft een uiterst succesvol seizoen in de Nederlandse Eredivisie. Hoofdtrainer Peter Bosz deelde voorafgaand aan het seizoen een boek uit aan de PSV'ers, wat gaat over het uiterst succesvolle basketbalteam van de Chicago Bulls. Op deze manier vergelijkt de oefenmeester verschillende sporten met het voetbal.

"Als je het over de term 'cleaner' hebt, dan denk ik dat Max Verstappen een 'cleaner' is", vergelijkt Bosz op de persconferentie van PSV. "Die laat niks liggen, wil iedere sprintrace winnen en ieder punt wat hij met de snelste ronde kan halen, wil hij halen. Hij laat niks liggen voor een ander. Dat is de 'cleaner' die je moet zijn. Nog steeds denken heel veel mensen dat het makkelijker voor hem is, omdat hij de snelste auto heeft. Maar dat is allemaal onzin."

"Dat kan alleen als je zelf écht de beste bent en dat ook in alles wil zijn", gaat de hoofdtrainer van PSV verder. "Dan komt het ook heel makkelijk over. Mensen denken ook dat wij dit jaar vaak makkelijk gewonnen hebben, maar dat is ook niet zo. Daar moet je goed voor zijn en dat zijn we in bijna alle wedstrijden geweest. En daarom staan we waar we staan."

"Daar moet je goed voor zijn en dat zijn we in bijna alle wedstrijden geweest."
Peter Bosz

"Of ik morgen elf 'cleaners' bij PSV heb? Nee, want de jongens hebben dat stadium nog niet bereikt", vervolgt de oefenmeester. "Maar dat is ook logisch, want dat moet je leren. Daar moet je naartoe groeien. En dat is voor een aantal ook nog heel ver weg. En sommigen zullen dat ook nooit halen. Geen enkele ploeg heeft elf 'cleaners'."

"Met geluk heb je er één in je selectie zitten. Dat team van de Bulls hadden er twee, maar ook niet meer. En ook die hebben alles gewonnen en kapot gespeeld. Dat is de ultieme vorm in de sport. Vandaar het vergelijk met Verstappen. Zulke mensen. Mathieu van der Poel op zijn fiets. Dat soort jongens. Gasten die niets heel laten van de concurrentie", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties