Mauro Júnior: "Voel extra kracht als het publiek achter me staat"

Mauro Junior
Mauro Junior Foto: © Pro Shots

Mauro Júnior is in de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot publiekslieveling bij PSV. Voor de 24-jarige Braziliaan betekent het veel dat hij steevast wordt toegezongen in het Philips Stadion.

"Ik denk dat mensen het weleens onderschatten, wat zoiets met voetballers kan doen. Voor mij is het iets geweldigs", vertelt Mauro in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik voel zoveel extra kracht als het publiek achter me staat. Net dat laatste metertje in de omschakeling haal je dan nog. Of je hebt ineens net genoeg aan boord om die ene actie te maken."

De Zuid-Amerikaan lijkt toch iedere keer weer zijn plekje te vinden in het elftal van PSV. Onder Roger Schmidt was hij back, bij Peter Bosz is hij ook nog eens middenvelder. De huidige trainer van de Eindhovense ploeg bewondert de vechtlust bij zijn pupil. "Je kunt een slechte dag hebben aan de bal. Soms loopt het niet. Dat is normaal en heeft iedere speler, maar vechten kun je altijd", zegt hij daar zelf over.

"Misschien dat mensen zien dat ik alles voor mijn club geef en tot de laatste snik zal doorgaan. Al lijkt iets nog zo kansloos op het veld, je mag nooit opgeven", is zijn boodschap.

Lees meer:
0 reacties