Mauro Júnior gelukkig in Eindhoven: "Dit is een geweldige groep"

Mauro Junior in het uitshirt van PSV
Mauro Junior in het uitshirt van PSV Foto: © Pro Shots

Mauro Júnior kreeg bij PSV de kans om Philipp Max te vervangen als linksback en pakte deze met beide handen aan. De Braziliaan is blij dat hij weer eens belangrijk is voor PSV en is blij met zijn teamgenoten.

Vlak na de winterstop kijkt Mauro terug op die eerste wedstrijden als linksback. "Ik had een blessure in de zomer en daarom lukte het me niet om op de andere posities een goede indruk te maken", zegt Mauro in het Eindhovens Dagblad. "In die periode heb ik al met de trainer besproken dat mijn beste kans in deze selectie misschien wel links achterin ligt en dat heb ik geaccepteerd. Het was een kwestie van hard werken en wachten tot mijn kans zou komen."

Het land waarin hij denkt misschien wel een aantal vriendschappen voor het leven te hebben gemaakt. "Ik ben nu meer dan vier jaar bij het eerste elftal van PSV en veel Brazilianen waren er niet. Dat nu André (Ramalho, red.) en Carlos (Viní­cius, red.) bij de club zijn aangesloten, heeft me een enorme boost gegeven. We gaan ook buiten het veld veel met elkaar om, met nog enkele andere spelers."

"Dat André er voorlopig niet bij is, is voor ons een gigantisch gemis. Hij is een echte leider bij ons. Ik ben ook heel blij voor Érick Gutiérrez en heb gezien hoe hard hij is blijven werken in de tijd dat hij niet speelde. Dat is wat een team nodig heeft en hij is nu echt een ontbrekend puzzelstuk gebleken. Natuurlijk is de stemming nu goed omdat we bovenaan staan, maar dit is een geweldige groep waarin je echt het gevoel krijgt dat je samen aan iets werkt."

Dankzij PSVFans krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 5.00 bij een zege van PSV bij FC Groningen! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 23 jan. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Ajax -
za 5 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
AZ -
za 12 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
PSV -
zo 20 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
PSV -
-
SC Heerenveen -
zo 27 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 19 23 46
2 Ajax 19 55 45
3 Feyenoord 19 24 39
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
Bekijk de hele stand