Maurice Steijn sprak oud-PSV'er: "Zat in een vergelijkbare situatie"

Maurice Steijn
Maurice Steijn Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn kende bepaald geen gelukkige periode in Amsterdam. De voormalig hoofdtrainer van Ajax vond steun bij oud-PSV'er Ruud van Nistelrooij, waarmee hij een goed contact onderhoud.

"De klik met de spelersgroep, vooral met de aankopen, was er niet", vertelt Steijn in De Telegraaf. "Ondanks alle persoonlijke gesprekken die ik met alle spelers heb gevoerd: bij Ajax, in hotels, zelfs tijdens vliegreizen. En altijd met een assistent erbij. Toch bleef het in wedstrijden fout gaan. Na de nederlaag tegen AZ, op 8 oktober, kwam voor mij de tweede keer een moment van twijfel."

"Mensen in mijn directe omgeving, vertrouwelingen en mensen bij Ajax vertrouwden me in gesprekken toe dat ik wel de juiste man was voor de job", gaat de hoofdtrainer verder. "In die periode had ik veel contact met Van Gaal. Hij sprak zijn vertrouwen in mij uit en gaf me het gevoel dat ik als trainer de juiste keuzes maakte."

De 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht was de druppel voor Steijn. "Ik heb het thuis besproken. Daarna met anderen. Ik ben naar mijn zaakwaarnemer Rodger Linse gereden. Daar kwam Ruud van Nistelrooij ook heen. Met hem onderhoud ik veel contact. Hij had bij PSV een beetje in een vergelijkbare situatie gezeten. Voor mezelf heb ik toen gezegd: ik ga bij de directie aangeven dat ik twijfel om door te gaan bij Ajax", aldus Steijn.

Lees meer:
0 reacties