Martens blikt vooruit op duel met PSV: "Dan geef je een signaal af"

Maarten Martens
Maarten Martens Foto: © BSR Agency

AZ-trainer Maarten Martens heeft in gesprek met De Telegraaf vooruitgeblikt op het uitduel bij PSV. Hij benadrukt hierbij dat een goed begin al het halve werk is.

AZ verloor eerder dit seizoen thuis tegen PSV met 0-4. Na zestien minuten voetbal stonden de Alkmaarder al met 0-3 achter. Afgelopen week verloor de ploeg van Marten met 5-0 bij Heracles Almelo. Martens geeft aan wat het belang van een goed begin aan de wedstrijd is. "Als je top begint, geef je meteen een signaal af. Dan ga je bij de tegenstander in het hoofd zitten."

Voorafgaand aan de zeperd in Almelo was AZ met een goede reeks bezig. De huidige nummer vier van de Eredivisie. De ploeg van Martens won daarvoor namelijk drie keer op rij zonder een tegendoelpunt te incasseren. Nu willen de Almaarders de druk houden op nummer drie FC Twente die vijf punten meer heeft.

De derde plaats levert aan het einde van het seizoen een ticket voor de voorronde van de Champions League op. Martens vindt dan ook dat het wel uitmaakt hoe de resultaten dit weekend zijn. Ook omdat FC Twente en AZ nog tegen elkaar moeten spelen. "Natuurlijk maakt het wel uit wat er dit weekend gebeurt. Maar het is niet allesbeslissend", besluit de AZ-trainer.

Lees meer:
0 reacties