Martens analyseert nederlaag PSV: "Moet je niet onderschatten"

Maarten Martens
Maarten Martens Foto: © BSR Agency

AZ-trainer Maarten Martens heeft niet het idee dat PSV van de leg is door de nederlaag bij NEC (3-1). Ook denkt hij dat meerdere factoren daarbij een rol spelen.

De Alkmaarders gingen in de doordeweekse speelronde flink onderuit door met 5-0 te verliezen bij Heracles Almelo. PSV verloor bij NEC vorig weekend, alleen dat had volgens Martens ook anders kunnen aflopen. “Als er wat dingen anders vallen, hadden ze die wedstrijd denk ik ook ruim en makkelijk gewonnen. Maar dat is niet gebeurd”, vertelt hij tegenover de officiële clubkanalen van AZ.

Ook geeft de trainer aan dat de internationals in je selectie daar ook een rol in spelen. “Wij ervaren dat zelf ook. Spelers komen van over de hele wereld teruggevlogen, soms nog met jetlag, en moeten er direct weer staan. Je hebt maar heel kort de tijd om de mindset van de groep weer richting het weekend te krijgen.”

De AZ-trainer vindt dan ook dat daar soms te licht over gedacht wordt. “Daar zijn geen excuses voor, want dit is topvoetbal. Maar ik denk dat mensen dit soms wel onderschatten. Daarom was ik ook tevreden dat wij tegen Vitesse (2-0 winst, red.) stabiel hebben gespeeld”, aldus de AZ-trainer.

Lees meer:
0 reacties