Mart van den Heuvel: "Hij is ook niet slecht weggegaan bij PSV"

Mart van den Heuvel is al sinds mensenheugenis betrokken bij PSV. De oud-verzorger en huidig teammanager van de Eindhovenaren zag dus ook hoe Ruud van Nistelrooij begon als hoofdtrainer van PSV, maar nog voor het einde van het seizoen ook weer vertrok.

"Wij hebben Fred Rutten bij Ruud van Nistelrooij gezet als een soort van begeleider, maar dat klikte ook niet helemaal", vertelt Van den Heuvel in de Rood Wit Podcast. "Fred wilde dat wel doen en Ruud wilde dat ook met Fred, maar toch konden die twee elkaar niet goed vinden. Er zat ruis op de lijn. Ik denk dat Fred het heeft geprobeerd, maar moeite heeft gehad met de rol van assistent."

"Hij heeft het echt wel goed proberen te doen en hij lag ook heel erg goed in de groep", gaat de voormalig verzorger en teammanager verder. "Dat was het voordeel, ook. Hij had goed contact met de jongens en dat ging Ruud op een gegeven moment ook doen. Die besefte op een gegeven moment dat het geen nut had om vier uur lang beelden te bekijken van vorige wedstrijden."

"Ik had niet verwacht dat Ruud van Nistelrooij het seizoen erop nog trainer zou zijn."
Mart van den Heuvel

"Waarom Ruud het jaar niet afmaakte? Als je Ruud kent dan weet je: 'klaar is klaar en nee is nee", vervolgt Van den Heuvel. "Ik had niet verwacht dat hij het seizoen erop nog trainer zou zijn, maar ook niet dat hij een week voor het einde zou stoppen. Daar is schijnbaar van alles gebeurd en toen was hij er klaar mee."

"Ik heb hem nog gebeld, van: 'Ruud, pak die laatste wedstrijd nou. Het is jouw seizoen'. Maar als Ruud 'nee' zegt, dan is het 'nee'. Of hij een clublegende blijft? Tuurlijk, maar Ruud is ook niet slecht weggegaan bij PSV", aldus Van den Heuvel.

Lees meer:
0 reacties