Mart van den Heuvel: "Hij bemoeide zich eerst ook overal mee"

Mart van den Heuvel hoort ondertussen tot het meubilair bij PSV. De teammanager maakte alles mee in dienst van de Eindhovenaren en werkte samen met de nodige hoofdtrainers in het Philips Stadion.

"Of ik moeite met een trainer heb gehad? Nou, ja... Eric Gerets heb ik meegemaakt als voetballer en die werd trainer", vertelt Van den Heuvel in de Rood Wit Podcast. "Dat eerste jaar was geweldig, maar het tweede jaar was verschrikkelijk. Maar hij was ook echt veranderd in dat tweede jaar, ten opzichte van iedereen."

"Dat hoorde je ook van spelers. 'Een geweldige trainer, maar een lul van een vent", haakt Tommie van der Leegte in. "Het eerste jaar was echt top, hartstikke leuk", gaat Vand en Heuvel verder. "Maar het is dan net of ze denken: 'dat doen we hier wel efkes'. Het probleem met jonge trainers, zoals ook Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij, is dat ze denken dat ze alles moeten regelen."

"Nu met Bosz, die komt gewoon even bij de medische staf. 'Die en die kunnen niet trainen. Prima'. En dan gaat hij weer weg. De jonge trainers hebben in de top gespeeld en hebben altijd aan moeten staan. Ruud had dat in het begin ook heel erg, dat hij zich overal mee bemoeide. Toen heb ik ook gezegd dat hij dingen uit handen moest geven en dat hij eens moet vragen hoe het thuis of met de kinderen is", aldus Van den Heuvel.

Lees meer:
0 reacties