Mark van Bommel verdedigde PSV'er: "Verdomme, ga eens voetballen"

Marcelo en Mark van Bommel
Marcelo en Mark van Bommel Foto: © Pro Shots

PSV kende een uitermate succesvol seizoen in de Nederlandse Eredivisie en de supporters hebben meermaals kunnen genieten van het spel van de Eindhovenaren. Hoe anders was dit een aantal jaren geleden, toen supporter Willem van der Veer zich irriteerde aan Marcelo. Tijdens PSV-VVV richtte de fan deze irritatie op de Braziliaanse PSV'er.

"Steeds dat balletje onder de voet, draaien, weer terug. 'Verdomme Marcelo, ga nou eens voetballen', riep ik", vertelt Van der Veer in gesprek met Voetbal International. 'Wat jij doet, dat kan ik ook. Zullen we wisselen?' Na een tijdje begon hij op me te reageren. Geen goed teken, want een speler moet zich afsluiten voor het publiek."

Aanvoerder Mark van Bommel kwam op voor zijn ploeggenoot. "Hij kwam naar me toe en zei dat ik mijn mond moest houden", vertelt de supporter. "Ik kom hier om voetballen te zien', zei ik. 'Niet dat wat hij aan het doen is. Maar laat nou maar eens zien wat jullie kunnen'. Vlak voor tijd kreeg PSV een vrije trap, aan onze kant van de tribune. Van Bommel schoot, die bal zwabberde, de keeper liet hem door zijn handen glippen: 2-0."

"Van Bommel draaide zich om, keek me aan en legde een vinger op zijn lippen: mondje dicht", vervolgt de PSV-fan. "Na het eindsignaal kwam hij naar me toe. 'Sorry Willem, had ik niet moeten doen', zei hij. 'Dat mag jij gerust', zei ik. 'Maar als jullie zo’n zaadwedstrijd spelen, kan ik beter in de kantine gaan zitten. En die Marcelo, die kan er niks van, die geeft alleen anderen steeds de schuld'. 'Daar hebben we het nog wel eens over', zei Van Bommel. Een paar jaar later zagen we elkaar weer. 'Ik zeg het niet gauw, maar je had toen wel gelijk", aldus een lachende Van der Veer.

Lees meer:
0 reacties