Mark van Bommel in tranen: "Bedankt hè, voor al die klotevragen"

Mark van Bommel is emotioneel na zijn laatste wedstrijd met Royal Antwerpen
Mark van Bommel is emotioneel na zijn laatste wedstrijd met Royal Antwerpen Foto: © Pro Shots

Mark van Bommel wist zondagmiddag zijn laatste wedstrijd als trainer van Royal Antwerpen met een overwinning af te sluiten. De voormalig PSV'er was na afloop van het duel vrij emotioneel over zijn vertrek bij de club.

"Ik zit hier met een heel trots gevoel", vertelt Van Bommel op de persconferentie van Royal Antwerp, geciteerd door Voetbal International. "Jullie zien alleen de wedstrijden, maar als je ziet wat er op het trainingsveld gebeurt, hoe je dagelijks met elkaar omgaat ... Dat maakt mij dat trots. Dat ga ik missen."

"Heb je de fans gehoord? Dat zegt genoeg. Van tevoren werd mij gezegd dat de aanhang hier fenomenaal is, ook op momenten dat het moeilijk is. Dat zal ik nooit vergeten", gaat Van Bommel verder, waarna hij in tranen uitbarst. "Hoe het komt dat ik zo emotioneel ben? Dat komt omdat ik me identificeer met deze club. Het moeilijkste als speler of trainer is je inleven in een club. Maar als dat eenmaal lukt, dan raak je het nooit meer kwijt."

"We hebben geschiedenis geschreven, jongens. En ook bedankt aan jullie, hè. Voor al die klotevragen", aldus Van Bommel, die nog niet weet waar hij zijn carrière vervolgt. "Op dit moment ben ik vrij en we gaan wel zien wat er daarna zal gebeuren. Als ik geen club heb, dan zit ik hier volgend seizoen op de tribune voor Antwerp - Beerschot."

Lees meer:
0 reacties