Mark van Bommel en Antwerp naar Champions League: "We geven nooit op"

Mark van Bommel
Mark van Bommel Foto: © Pro Shots

Naast PSV heeft ook Royal Antwerp zich weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Belgen wonnen woensdag met 1-2 op bezoek bij het Griekse AEK Athene. Eerder won Antwerp in eigen huis met 1-0.

Trainer Mark van Bommel geeft aan dat de onverstoorbaarheid van zijn ploeg de sleutel van het succes is. "Maakt niet uit waar, tegen wie en wanneer we spelen. We houden ons altijd aan het plan", zegt de oud-speler en trainer van PSV in gesprek met Gazet van Antwerpen. "We geven nooit op, altijd, volle energie."

"We verdedigen heel goed en dat komt, omdat we zo’n hechte groep vormen. Dat is op defensief vlak. Aanvallend hebben we zoveel kwaliteit. Ons middenveld is niet normaal. 18, 21 en 23 jaar. Dat is superjong", aldus Van Bommel.

Ook technisch directeur Marc Overmars is verheugd. "Het besef is er nog niet helemaal. Champions League op de Bosuil… Dit is toch wel mooi voor Antwerp en België. Hier heb ik van gedroomd, maar dit had ik zeker niet verwacht. Na wat er vorig seizoen is gebeurd, met de dubbel, er dít nog kunnen uitpersen, ook na het uitvallen van Toby (Alderweireld, red.), is zo ontzettend knap."

Lees meer:
0 reacties