Mario Been lyrisch over PSV'er: "Een fenomeen, heel erg knap"

Mario Been
Mario Been Foto: © Orange Pictures

Mario Been is zeer enthousiast over een aantal spelers van PSV. De analist kijkt met name graag naar het koppel Luuk de Jong/Joey Veerman. De middenvelder creëerde dit seizoen namelijk al 20 kansen in combinatie met de aanvoerder van de Eindhovenaren.

"Joey Veerman neemt natuurlijk alle standaardsituaties, maar heeft ook gewoon een goede trap", vertelt Been in Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "En dan met Luuk de Jong in de spits... Die maakt ook van minder goede ballen een superkans. Maar Veerman heeft zóveel vermogen om ballen daar neer te leggen. En als je daar als spits goed op anticipeert, dan maak je veel goals."

"En spelers die veel aan de bal zijn, wat Veerman is, dan ben je als spits zeer rijk. Ik vind PSV zonder Veerman ook echt wel een wereld van verschil vergeleken met PSV met Veerman. En als je dan ook nog eens de kwaliteiten hebt van een Luuk de Jong... Ook dit jaar heeft hij alweer zeven doelpunten met z'n hoofd gemaakt. Hij is een fenomeen, want hij doet het ook in de Champions League. Heel erg knap", aldus Been.

Lees meer:
0 reacties