Mario Been adviseert PSV: "Direct doen, dit is een superspeler"

Mario Been bij ESPN
Mario Been bij ESPN Foto: © Pro Shots

Mario Been zag PSV zaterdagavond geen kind hebben aan PEC Zwolle. De Eindhovenaren waren in de Overijsselse hoofdstad met liefst 7-1 te sterk en de ploeg van Peter Bosz was dus overtuigend.

Been zag meerdere PSV'ers uitblinken en is bijvoorbeeld goed te spreken over het spel van Sergiño Dest. "Hij is enorm aanvallend ingesteld. Hij is eigenlijk een rechtsback. Maar kijk, hij slingert hem ook met links voor de goal", analyseert Been in De Eretribune van ESPN, wijzend naar de assist van Dest op Johan Bakayoko.

"Het maakt hem werkelijk niet uit, rechts- of links", vervolgt Been. "Als je ziet hoeveel energie hij in de wedstrijd legt. Het is gewoon een genot om naar te kijken. Heel incidenteel maakt hij ook zelf een goal. Hij ging voor twintig miljoen euro van Ajax naar Barcelona. Dat is natuurlijk niet helemaal lekker gegaan. Ook bij AC Milan is het niet helemaal lekker gegaan. Maar nu bij PSV, écht geweldig."

De analist adviseert PSV dan ook om de koopoptie in het contract van de Amerikaan zo snel mogelijk te lichten. "Dat zou ik als een speer doen als ik PSV was. Je krijgt straks nog de miljoenen van de Champions League binnen, buiten wat ze dit jaar al verdienen. Dit is echt een superspeler, een genot om naar te kijken", aldus Been.

Lees meer:
0 reacties