Marco van Ginkel onzeker: "Daar hou ik rekening mee in mijn keuze"

Marco van Ginkel namens Vitesse
Marco van Ginkel namens Vitesse Foto: © BSR Agency

Marco van Ginkel was natuurlijk succesvol bij PSV, maar brak in het betaalde voetbal door bij Vitesse. Hij keerde in de winterse transferperiode van het seizoen 2022/2023 terug bij de Arnhemmers, maar degradeerde dit seizoen uit de Eredivisie.

"Degradatie voel je wel. Een hoop jongens hebben dat ook nog nooit meegemaakt. Dat is nooit leuk", vertelt Van Ginkel op de persconferentie van Vitesse, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Bij iedereen doet het pijn. Maar vooral bij jongens die een bijzondere band bij de club hebben."

"Willen ons best blijven doen voor de fans. Die wil je wat teruggeven", gaat hij verder. Van Ginkel beschikt in Arnhem over een aflopend contract en weet nog niet waar hij vanaf komend seizoen onder contract staat. "Dat is nu nog moeilijk te zeggen", aldus de oud-PSV'er die wel wil blijven voetballen.

Toch ziet hij een groot nadeel aan het spelen in de KKD: het grote aantal kunstgrasvelden. Daar houdt de middenvelder niet van, zeker gezien zijn blessuregevoeligheid. "Daar hou ik wel rekening mee in mijn keuze voor volgend jaar."

Lees meer:
0 reacties