Marco van Basten uit kritiek op PSV: "Feyenoord veel sterker"

Marco van Basten heeft geen hoge pet op van het positiespel van PSV vanuit de achterste linie. Hij vindt dat Feyenoord dat beter doet. Iets wat tot verbazing leidt bij Rafael van der Vaart.

In het programma Rondo van Ziggo Sport worden de zwaktes van de Eindhovenaren aan tafel besproken. Hierbij laat Van Basten al blijken dat hij meer onder de indruk is van de opbouw van Feyenoord: “Dan zie je dat zij echt controleren en domineren van achteruit. Ze spelen tegenstanders uit, ze lokken tegenstanders en uiteindelijk komen ze met een meerderheid te staan op het middenveld en voorin. Het spel van achteruit is bij Feyenoord echt heel goed verzorgd. Ik vind dat bij PSV veel minder vast. Aanvallend gezien, opbouwend, vind ik Feyenoord veel sterker dan PSV.”

Daarna geeft Van Basten aan dat hij de opbouw van de Eindhovenaren niet meer dan redelijk vindt: “Het is redelijk bij PSV, maar het komt vooral vanuit de middenvelders en eigenlijk het meeste vanuit de aanvallers die bijzondere dingen doen”, vervolgt Van Basten, die ook nog de vergelijking trekt met het Ajax van enkele seizoenen geleden. "Ajax had dat twee, drie jaar geleden ook. Bijvoorbeeld met Mazraoui en Jurriën Timber: die speelden van achteruit mensen uit en kwamen van achteruit naar voren, waardoor het vanzelf gevaarlijk werd. Dat zie je vind ik minder bij PSV.”

Deze analyse van de oud-spits kan niet rekenen op de steun van Rafael van der Vaart die aangeeft dat hij het aparte uitspraken vindt van Van Basten en wijst hem erop dat PSV ongeslagen is. Van Basten heeft hier ook een antwoord op: “Ja, in Nederland, hè?” Ze zijn niet ongeslagen in Europa. Ze verloren met 4-0 van Arsenal en speelden met 2-2 gelijk tegen Sevilla.”

Van der Vaart geeft nogmaals aan dat hij twijfelt aan de mening van zijn collega: “Je mag die mening hebben, maar PSV wint elke wedstrijd. PSV speelt ver vooruit, ze geven constant druk. Dus die verdediging moet soms ook wel over de middenlijn vooruit spelen. Dan zijn ze inderdaad zwak. Aan de bal wil Ramalho nog weleens een gekke bal spelen, maar Boscagli vind ik wel aardig aan de bal, die is vergelijkbaar met Hancko van Feyenoord."

Lees meer:
0 reacties